Objava: 03/11/2023

Započeli smo sa edukacijama kuharskog osoblja u sklopu pilot projekta FLAG Alba “Očuvanje i valorizacija tradicijskog načina života uz more”

U sklopu pilot projekta FLAG Alba “Očuvanje i valorizacija tradicijskog načina života uz more”,  jučer je uspješno održana prva edukacija kuharskog osoblja odgojno-obrazovnih ustanova s područja FLAG-a Alba. Edukacija je održana centralnoj kuhinji Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Labin s ciljem kontinuirane edukacije kuharskog osoblja u svrhu povećanja konzumacije proizvoda ribarstva i akvakulture. Kuharske edukacije održavanju se u suradnji sa Agencijom za ruralni razvoj Istre – Edukacijski gastronomski centar Istre, a pod vodstvom iskusnog i motivirajućeg chefa Davida Skoka.

Na jučerašnjoj edukaciju pripremljena su tri jela i to od sviježih srdela, cipla i muzgavca (folpi), dakle riba i morskih organizama koji su lokalno dostupni i cjenovno prihvatljivi, a na način da su jela djeci primjerena i da se mogu uvrstit u vrtićki meni. Cilj je između ostalog bio i priprema jela korištenjem kuhinjske opreme nabavljene putem natječaja FLAG-a Alba za mjeru 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama.

FLAG Alba zahvaljuje se djelatnicima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i chefu Davidu Skoku na izuzetno motivirajućoj radionici.

Edukacija se nastavlja 13. studenog u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ Labin te 15. studenog u Dječjem vrtiću „Lišnjak“ Pićan.